Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο είναι «γεμάτος αισιοδοξία και μια μοναδική δύναμη», διαβεβαίωσε χθες Σάββατο ο ηγέτης της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αφού συνομίλησε με τον ιστορικό ηγέτη της κουβανικής επανάστασης στην κατοικία του τελευταίου στην Αβάνα.

«Είχαμε μια συζήτηση με τον "κομαντάντε" Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος είναι όπως πάντα γεμάτος αισιοδοξία και μια μοναδική δύναμη», δήλωσε ο Μαδούρο στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ολοκληρώνοντας μια διήμερη επίσκεψη στην Κούβα.

Στο τέλος αυτής της συνομιλίας που διήρκεσε δυόμιση ώρες, ο Μαδούρο έδειξε στους δημοσιογράφους μία από τις φωτογραφίες της συνάντησής του με τον Κάστρο οι οποίες, όπως είπε, «θα δημοσιοποιηθούν ασφαλώς σύντομα».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναχώρησε από την Κούβα λιγότερο από 24 ώρες πριν από την άφιξη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται για μια ιστορικής σημασίας τριήμερη επίσκεψη.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ήταν επισήμως ο πρόεδρος της Κούβας από το 1976 έως το 2008 και στις 13 Αυγούστου θα κλείσει τα 90, παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του, τον Ραούλ, το 2006 λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Έκτοτε υποδέχεται προσωπικότητες στην κατοικία του και συγγράφει άρθρα.