Στην Αυστραλία έφτασαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines, που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη, προκειμένου να εξεταστούν.

Το ένα από τα δύο συντρίμμια της πτήσης MH370 βρέθηκε σε μια αμμουδιά από έναν αμερικανό ερευνητή ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου και το άλλο τον Δεκέμβριο από έναν νοτιοαφρικανικό τουρίστα.

Η αυστραλιανή υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε στο BBC ότι την Κυριακή η χώρα έλαβε τα συντρίμμια από τη Μοζαμβίκη και ότι αναμένεται να συνεργαστεί με την ερευνητική ομάδα της Μαλαισίας για να οδηγηθεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. 

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε επίσης δηλώσει ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» τα συντρίμμια που βρέθηκαν τον Φεβρουάριο να προέρχονται από ένα αεροπλάνο τύπου Boeing 777, όπως ήταν και αυτό της χαμένης πτήσης MH370. 

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο 2014, ενώ κατευθυνόταν στην Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε 239 επιβάτες. Παρά την τεράστια έρευνα που έχει διεξαχθεί μόνο ένα επιβεβαιωμένο κομμάτι του αεροπλάνου έχει βρεθεί.