current views are: 5

21 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση10:32

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα φοιτήτρια στο τροχαίο στην Ισπανία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης η μία από τους δύο έλληνες φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας. 

Δημοσίευση 10:32’

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης η μία από τους δύο έλληνες φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας. 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης η μία από τους δύο έλληνες φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ”το νοσοκομείο είναι ένα από τα καλύτερα δημόσιο νοσοκομεία της Ισπανίας. Οι  γονείς της φοιτήτριας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται, δε, σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση”.

Σύμφωνα με το το magnesianews.gr, η 23χρονη κατάγεται από τον Βόλο και φοιτούσε στην Αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου της Αθήνας. 

Την ίδια στιγμή αρχίζει να ενώνεται το παζλ των εθνικοτήτων των επιβαινόντων στο πούλμαν. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν χθες στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές της Καταλονίας όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

“Η Ιταλία πενθεί γιατί επτά από τα θύματα είναι Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μια Ρουμάνα, μια Γαλλίδα, μια Ουζμπέκα και μια Αυστριακή”, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Καταλονίας ο διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας, Τζόρντι Τζανέ.

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και “μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας” την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο. 

“Έίναι νεκρές”, δήλωσε ο καταλανός αξιωματούχος. Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Ο οδηγός του λεωφορείου, που ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα, πρόσθεσε ο καταλανός αξιωματούχος.

Η εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το χρονικό του δυστυχήματος 

Το δυστύχημα συνέβη χθες το πρωί έξω από το Φρεζινάλς στην Ισπανία, όταν το πούλμαν με τις φοιτήτριες συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα στο δρόμο έπειτα από έναν απότομο ελιγμό του οδηγού, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας.

Ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» εξήγησε Καταλανός αξιωματούχος.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, οι δύο επιβαίνοντες του οποίου τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός επέζησε από το δυστύχημα και ανακρίνεται από την αστυνομία. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, σκευάσματα ή ναρκωτικές ουσίες και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, επισήμανε το υπουργείο. Αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον ενός δικαστή.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Οι επιβάτες, άνδρες και γυναίκες, ήταν ηλικίας 20 έως 32 ετών και προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες.

 


σχετικα αρθρα