Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του διαβόητου Σαλάχ Αμπντελσλάμ κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, την στιγμή που ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού φέρεται να δηλώνει ανακουφισμένος για την κράτησή του. 

Ειδικότερα στο βίντεο που μετέδωσε το iTELE φαίνεται η στιγμή της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου, στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή και οι αστυνομικοί να πυροβολούν έναν άνδρα που προσπαθεί να διαφύγει φεύγοντας από ένα διαμέρισμα. 

«Είμαι ανακουφισμένος»

Την ίδια ώρα, ο Αμπντεσλάμ στην κατάθεσή του φέρεται να εξέφρασε την ανακούφισή του που συνελήφθη, σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Nieuwsblad.

«Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε. Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε.  Ο συνήγορός του, Σβεν Μάρι, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελγίου Radio 1 επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του νιώθει «ανακουφισμένος» που το «κυνηγητό τέλειωσε». Όλα αυτά, έπειτα από την αποκάλυψη στις βελγικές αρχές ότι «ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο στάδιο Stade de France» τη νύχτα των φονικών «χτυπημάτων», όμως, τελικά άλλαξε γνώμη.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France, όμως, έκανε πίσω», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη Τύπου

Εν τω μεταξύ, ο Αμπντεσλάμ υποστήριξε ότι σχεδίαζε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες. Ο συνήγορός του, από την άλλη τόνισε πως οι πληροφορίες που έχει ο πελάτης του «αξίζουν χρυσάφι» καθώς «είναι υψίστης σημασίας» για τους ερευνητές, ενώ πρόσθεσε πως συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές και δεν κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός.

Βέλγοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκε συνεργός του συλληφθέντος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Στοιχεία DNA έδειξαν ότι πρόκειται για τον 24χρονο Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Ανακοίνωση των βελγικών αρχών αναφέρει ότι ο Λααχράουι χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ότι το DNA του βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιούσε το δίκτυο των τζιχαντιστών.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες την Παρασκευή και ανακρίνεται.