Για τη δολοφονία των παιδιών τους κατηγορείται η εν διαστάσει σύζυγος του διάσημου Ουκρανού πιανίστα Βαντίμ Χολοντένκο

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Μπένμπρουκ η Σοφία Τσιγκάνκοβα, 31 ετών, κατηγορείται για τον φόνο των θυγατέρων της, Νίκα 5 ετών και Μικέλα 1 έτους. Ο 29χρονος πιανίστας βρήκε νεκρά τα παιδιά την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι όπου έμεναν με τη μητέρα τους στα προάστια του Φορτ Γουόρθ, στο Τέξας.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η Τσιγκάνκοβα επισύρουν τη θανατική ποινή στο Τέξας.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μπένμπρουκ Ντέιβιντ Μπάμπκοκ είπε ότι η γυναίκα πιθανότατα αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Θα υποβληθεί επίσης σε ψυχιατρική εξέταση για να διαπιστωθεί η διανοητική κατάστασή της και αμέσως μετά θα μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Τάραντ.

Ο Χολοντένκο επρόκειτο να πάρει τα παιδιά το πρωί της περασμένης Πέμπτης. "Η απώλεια των παιδιών μου θα με σημαδεύει για πάντα. Αλλά θέλω να πω ότι αισθάνομαι την υποστήριξη της κοινότητας του Φορτ Γουόρθ και όλων των ανθρώπων που μου στέλνουν μηνύματα απ' όλον τον κόσμο" ανέφερε σε ανακοίνωσή του. "Όπου κι αν πάω μετά από αυτήν την τραγωδία η καρδιά μου θα παραμείνει με τους ανθρώπους εδώ στο Φορτ Γουόρθ και οι κόρες μου θα αναπαύονται στο χώμα του", πρόσθεσε.

Το 2013 ο Χολοντένκο είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνές Διαγωνισμό Πιάνου Van Cliburn.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2010 αλλά τον περασμένο Νοέμβριο υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Η αστυνομία είχε κληθεί δύο φορές στο σπίτι τους το 2014, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν.