ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση στις Βρυξέλλες από τη φρίκη του ISIS - Στους 31 οι νεκροί - Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία (Live blogging)

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2016, 09:49 / Ανανεώθηκε 22 Μαρτίου 2016, 22:02
Κόλαση στις Βρυξέλλες από τη φρίκη του ISIS - Στους 31 οι νεκροί - Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία (Live blogging)
Facebook Twitter Whatsapp

Χάος επικρατεί από το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα, με αλλεπάλληλες εκρήξεις που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όσο και το μετρό της πόλης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον θάνατο συνολικά 34 και τον τραυματισμό 190 ατόμων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χάος επικρατεί από το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα, με αλλεπάλληλες εκρήξεις που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όσο και το μετρό της πόλης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον θάνατο συνολικά 34 και τον τραυματισμό 190 ατόμων.

Οι αρχές του Βελγίου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για επιθέσεις να οφείλονται σε επιθέσεις αυτοκτονίας, λίγα 24ωρα μετά την σύλληψη του Νο1 υπόπτου για την επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Corriere della Sera, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο ISIS. 

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ λίγα λεπτά αργότερα δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό της πόλης, στον σταθμό Maalbeec. 

Σύσσωμοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον βέλγικό λαό, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την τρομοκρατική επίθεση.

Live bloging*