"Βρισκόμαστε σε πόλεμο" και "απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, έπειτα από έκτακτη σύνοδο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε να αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς. 

Συνολικά 400 επιπρόσθετοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και θα επικεντρωθούν επίσης εκ νέου οι περιπολίες του στρατού στους χώρους των δημόσιων μέσων μεταφοράς, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός μετά την έκτακτη αυτή σύνοδο με τον πρόεδρο Ολάντ.
Η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια "εξαιρετικά υψηλή" απειλή για την ασφάλειά της, κατέληξε ο ίδιος. 

Ο στρατός και αστυνομία του Βελγίου ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, έπειτα από τις πολυαίμακτες επιθέσεις αυτοκτονίας στο διεθνές αερδρόμιο και σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga News . 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι βελγικές αρχές στέλνουν επιπλέον 225 στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις. 

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία αξιώνει να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοινώνοντας την ανάπτυξη επιπλέον 1.600 αστυνομικών και μελών της χωροφυλακής στη χώρα, μετά τις "σοβαρές επιθέσεις" στις Βρυξέλλες.

Το newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις Βρυξέλλες σε live blogging