Σκηνές τρόμου περιγράφουν ότι έζησαν όσοι βγήκαν ζωντανοί από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, όπου τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Για να σωθούν, πολλοί από αυτούς βγήκαν από την πλαϊνή έξοδο του αεροδρομίου και κάποιοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή του αεροδρομίου με λεωφορείο.

Ουρλιαχτά, κλάματα, σοκ, παγωμένα βλέμματα και η φρίκη του φόβου. Αυτό έβλεπε κανείς γύρω του, στους ανθρώπους που κατάφεραν να επιζήσουν της βομβιστικής επίθεσης, ενώ σκεπασμένοι με κουβέρτες, με σκισμένα ρούχα και αίματα περιγράφουν όσα έζησαν από τη στιγμή της έκρηξης.

Σύμφωνα με τον επιβάτη Πάολο Σαράκα Βολπίνι, περίπου ένα τέταρτο μετά τις επιθέσεις ακούστηκε από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου η σπασμένη φωνή ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας αναγγελιών που είπε σε αρκετές γλώσσες «Ζούμε μια επίθεση» και ζήτησε από όσους βρίσκονταν στους τερματικούς σταθμούς Α και Β να παραμείνουν όπου ήταν.

Ένα επιβάτης, που είχε ήδη περάσει τους ελέγχους ασφαλείας όταν έσκασαν οι βόμβες, δήλωσε ότι μετά τις εκρήξεις οι επιβάτες που ήταν ήδη μέσα στο αεροδρόμιο πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν μέρος για να προφυλαχθούν.

«Ο κόσμος έτρεχε να κρυφθεί στα καταστήματα και όπου μπορούσαν. Καταφέραμε να μπούμε στο αεροπλάνο αλλά δεν απογειώθηκε και μετά μας συνόδευσαν σε λεωφορεία για να φύγουμε», δήλωσε η Σύλβια Τσέρσκα, που ταξίδευε για την Γενεύη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε δηλώσεις τους στα βελγικά και διεθνή δίκτυα, ότι η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στο κατάστημα της τράπεζας Belfius, κοντά στους ανελκυστήρες στην αριστερή πτέρυγα της αίθουσας αναχωρήσεων. Η δεύτερη ήταν πιο ισχυρή και ήταν κοντά στο καφέ Starbucks, στο κέντρο της αίθουσας.

Ο Σαμίρ Ντερουίς, ο οποίος εργάζεται για το εστιατόριο της αλυσίδας Autogrill στο αεροδρόμιο, δήλωσε αναφορικά με τις εκρήξεις:

Ήταν σχεδόν ταυτόχρονες. Ήταν η Αποκάλυψη...

To Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging