Ασφαλείς εντός του κτιρίου της ευρωβουλής βρίσκονται 17 μαθητές του λυκείου Ραπτόπουλου Ευρυτανίας που βρίσκονται σε εκδρομή στις Βρυξέλλες.

«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εικονολήπτης του STAR Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος που συνοδεύει τους μαθητές στη βελγική πρωτεύουσα.

«Αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα», ανέφερε στο κανάλι η φιλόλογος κ. Μπούτλα.

«Βλέπαμε συνεχώς πολλά περιπολικά με σειρήνες να κυκλοφορούν δαιμονισμένα και μάλιστα αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συνέχεια μάθαμε τι πραγματικά είχε γίνει», είπε ο κ. Παπαμίχος.

Η φιλόλογος διευκρίνισε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο κτήριο της ευρωβουλής τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο.

Συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς καθηγητές έχει και ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στο Στρασβούργο.

«Επικοινώνησα με τους υπευθύνους της αποστολής του σχολείου μας από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Είναι όλοι καλά και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρχές στους πολίτες. Είμαι σε συνεχή επαφή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Οι μαθητές από το Καρπενήσι βρίσκονται στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών για να συζητήσουν για την εκπαίδευση στις ορεινές και ακριτικές περιοχές ενώ μαζί τους ήταν και μαθητές από νησιωτικές περιοχές.

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging