current views are: 9

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση15:26

Αυτοί είναι οι καμικάζι που σκόρπισαν τον θάνατο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία των καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Δημοσίευση 15:26’

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία των καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία των καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τρεις άνδρες, με σκούρα μαλλιά, που σπρώχνουν καροτσάκια αποσκευών διακρίνονται σε αυτό το στιγμιότυπο, το οποίο δείχνει τους «υπόπτους» για την επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga. Εντύπωση προκαλεί πως δύο εξ αυτών, έχουν στο αριστερό τους χέρι από ένα γάντι, γεγονός που κάνει τις αρχές να εκτιμούν πως ίσως να έκρυβαν εκεί τους πυροκροτητές. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αρχές κατά τις έρευνες τους στο αεροδρόμιο εντόπισαν ακόμη μία βόμβα η οποία και καταστράφηκε. 

Η αστυνομία του Βελγίου όμως αναζητεί πληροφορίες και για τον άνδρα που απαθανατίζεται δίπλα στους βασικούς υπόπτους. 

Σύμφωνα με το δίκτυο VRT, η βόμβα που πυροδότησαν οι τρομοκράτες ήταν γεμάτη καρφιά, ώστε να προκαλέσουν όσα περισσότερα θύματα μπορούν. To ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται γιατρούς του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Leuven ύστερα από εξέταση των θυμάτων. Στα νύχια των θυμάτων βρέθηκαν υπολείμματα από βίδες…

Σημειώνεται πως από την επίθεση αυτοκτονίας έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 55.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών κάνουν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης. Παράλληλα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, διεξάγονται έρευνες σε σπίτι στις Βρυξέλλες όπου πιθανολογείται πως από εκεί ξεκίνησαν οι τρεις βομβιστές. Ο ίδιος αναφέρει πως υπήρξε και μία παγιδευμένη με εκρηκτικά βαλίτσα. 

Παράλληλα, η βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις δύο επιθέσεις.

Το newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις Βρυξέλλες σε live blogging


σχετικα αρθρα