current views are: 6

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση16:23

Γιουνκέρ: Ενωμένη η Ευρώπη μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Δημοσίευση 16:23’

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Γιουνκέρ υπογραμμίζει ότι τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Βρυξέλλες, αποδεικνύουν ότι όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο και τονίζει ότι ενωμένη η Ευρώπη μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου προς το λαό του Βελγίου, τους πολλούς τραυματίες, τις οικογένειες και τους στενούς ανθρώπους όσων επηρεάζονται αδικαιολόγητα από τις εκρήξεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και το σταθμό του μετρό Maelbeek. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και την αλληλεγγύη μου με τις βελγικές αρχές» τονίζει ο Γιουνκέρ και συνεχίζει:

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τις δυνάμεις ασφαλείας, που ανταποκρίθηκαν πρώτες και όλους όσοι βοήθησαν τα θύματα και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμα. Θα ήθελα επίσης να καθησυχάσω τους υπαλλήλους της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών Θεσμών, που η ασφάλειά τους εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα σε συνεννόηση με τις βελγικές αρχές.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, «οι επιθέσεις έπληξαν τις Βρυξέλλες σήμερα, το Παρίσι χθες – είναι η Ευρώπη ως σύνολο που βρίσκεται στο στόχαστρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί πρέπει να μείνουν ενωμένοι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»

«Τα γεγονότα αυτά μας έχουν επηρεάσει, αλλά δεν μας έκαναν να φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική απειλή μαζί, και να βρούμε ευρωπαϊκές λύσεις σε ζητήματα που μας αφορούν όλους» καταλήγει.

Το newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις Βρυξέλλες σε live blogging


σχετικα αρθρα