Κοντά στην οικογένειά του θα βρίσκεται από αύριο ο 7χρονος Ράμι από τη Συρία, ο οποίος τους τελευταίους τέσσερις μήνες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Γερμανία και έχει άμεση ανάγκη από μεταμόσχευση μυελού των οστών, η Γερμανία αποδέχθηκε το αίτημα για επανένωση της οικογένειας.

Η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος που αγοριιού, που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, αναχωρούν αύριο αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο.

Εκεί βρίσκεται μαζί με τον Ράμι ο πατέρας του, ο οποίος προσπάθησε να φέρει στη Γερμανία και την υπόλοιπη οικογένεια, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε στην Ελλάδα, εξαιτίας των κλειστών συνοριακών διόδων για τους πρόσφυγες.

Ο Ράμι, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με λέμφωμα Hodgkin, όταν η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διά της βίας την πόλη Τανταμούν, έφτασε ως τη Γερμανία με τον πατέρα του μέσω της επικίνδυνης οδού των διακινητών, όπου οι Γερμανοί γιατροί τούς είπαν ότι τα αδέλφια του ήταν οι καλύτεροι δυνάμει δότες.

Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Το θέμα ανέδειξε με πρόσφατο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Independent», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ζωή του μικρού Ράμι, ο οποίος διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στην ηλικία των 5 ετών, ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο, καθώς τα αδέλφια του δεν μπορούν να διασχίσουν την Ευρώπη εξαιτίας των κλειστών συνόρων προκειμένου να τού προσφέρουν ένα ενδεχομένως σωτήριο γι’ αυτόν μόσχευμα.