Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η βελγική κυβέρνηση μετά τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 200, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

«Όλες οι σημαίες του Βελγίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτήρια της χώρας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ίβαν Μαγιέρ γνωστοποίησε ότι υπάρχουν «πολλές εθνικότητες» μεταξύ των θυμάτων των σημερινών επιθέσεων σε ένα συρμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι η ταυτοποίηση των στοιχείων των θυμάτων «θα πάρει χρόνο» λόγω της «χαοτικής» κατάσταση που επικρατεί.

«Η κατάσταση στο μετρό είναι χαοτική» παραδέχθηκε ο Μαγιέρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου κι επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα σημαντικό έργο για την αναγνώριση των θυμάτων».

«Αυτό θα πάρει χρόνο» προειδοποίησε, ενώ προτεραιότητα των ερευνητών είναι να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

«Το πρώτο πρόσωπο που οι δυνάμεις θέλουν να ταυτοποιήσουν, είναι ο δράστης» ώστε να «τον διαχωρίσουν» από τα θύματα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές εθνικότητες» μεταξύ των τραυματιών, καθώς οι Βρυξέλλες ήταν μια «πολύ κοσμοπολίτικη πόλη».

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging