current views are: 6

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση19:25

Στα χρώματα της βελγικής σημαίας ο Πύργος του Άιφελ και άλλα ευρωπαϊκά μνημεία (φωτό)

Στα χρώματα της βελγικής σημαίας (μαύρο, κίτρινο και κόκκινο) φωτίστηκε απόψε ο Πύργος του Άιφελ, η Πύλη του Βραδεμβούργου και η Fontana di Trevi.

Δημοσίευση 19:25’

Στα χρώματα της βελγικής σημαίας (μαύρο, κίτρινο και κόκκινο) φωτίστηκε απόψε ο Πύργος του Άιφελ, η Πύλη του Βραδεμβούργου και η Fontana di Trevi.

Στα χρώματα της βελγικής σημαίας (μαύρο, κίτρινο και κόκκινο) φωτίστηκε απόψε ο Πύργος του Άιφελ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον βελγικό λαό για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστο 34 ανθρώπους ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 200.

Παράλληλα οι γαλλικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη Γαλλία, προς τιμή των θυμάτων ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

«Αποφασίσαμε μαζί με τον πρωθυπουργό (Μανουέλ Βαλς) να θέσουμε μεσίστιες τις σημαίες στη χώρα μας», είπε ο Ολάντ που επισκέφθηκε το απόγευμα την πρεσβεία του Βελγίου.

«Όλη η Ευρώπη μπαίνει στο στόχαστρο, οι αξίες της, οι αρχές της, η δημοκρατία. Όλοι ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας, θα νικήσουμε», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε επίσης ότι η Γαλλία θα σταθεί «στο πλευρό των Βέλγων σε αυτή τη δοκιμασία τους» προσφέροντάς τους την υποστήριξη και τη φιλία της.

Στο γαλλικό Κοινοβούλιο και τη Γερουσία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Σε ανάλογες κινήσεις αλληλεγγύης προχώρησαν εξάλλου και στην Ιταλία όπου φωτίστηκε στα χρώματα της βελγικής σημαίας η Fontana di Trevi, ένα από τα κεντρικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, αλλά και στη Γερμανία όπου φωταγωγήθηκε αντίστοιχα η Πύλη του Βραδεμβούργου.

Αντίστοιχα, στα χρώματα της βελγικής σημαίας «βάφτηκε» και η έδρα της Κομισιόν.

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξέλιξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging.


σχετικα αρθρα