Τρία άτομα από το Κόσοβο που επέβαιναν σε όχημα με βελγικές πινακίδες κοντά στα σύνορα με την Αυστρία συνέλαβε η γερμανική αστυνομία. Άμεσα άρχισαν έρευνες για το ενδεχόμενο να σχεδίαζαν κάποια επίθεση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας έπειτα από αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας, πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος αυτός σύμφωνα με το Reuters.

«Έρευνες έχουν ξεκινήσει για τον ενδεχόμενο σχεδιασμό σοβαρής εγκληματικής δραστηριότητας κατά του κράτους», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν οι τρεις συλληφθέντες σχετίζονται με τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, όμως μία τέτοια πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σημειώνεται ότι μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η Γερμανία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς και στα σύνορα με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.