Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και σήμερα 24 ώρες πλέον μετά την πρώτη έκρηξη στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, η πόλη των Βρυξελλών, με τις αστυνομικές αρχές να την ''χτενίζουν'' από άκρη σε άκρη και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του τρίτου δράστη της πολύνεκρης επίθεσης 

Οι δύο από τους τρεις είναι τα αδέλφια Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, γνωστοί στην αστυνομία, ενώ ο τρίτος, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, πιθανολογείται ότι είναι ο 24χρονος Najim Laachraoui.

Μάλιστα, το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό.

Η  πρώτη φωτογραφία των δύο καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δόθηκε στη δημοσιότητα από την κάμερα ασφαλείας και απεικονίζει τρεις άνδρες, με σκούρα μαλλιά, που σπρώχνουν καροτσάκια αποσκευών. 


Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα.

Ερευνητές βρήκαν μετά την επιχείρηση αυτή μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Και οι δύο αδελφοί Ελ Μπακράουι έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για αδικήματα όμως που δεν είχαν σχέση μέχρι χθες με τρομοκρατία, σύμφωνα με το RTBF.