Στα χνάρια του Ναζίμ Λαχράουι, του τρίτου δράστη του πολύνεκρου χτυπήματος στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους βρίσκονται πλέον βρίσκονται πλέον οι βελγικές αρχές. 

Διαψεύστηκε, ωστόσο, η πληροφορία της εφημερίδας DH ότι ο Λαχράουι συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις στο νοτιοδυτικό προάστιο των Βρυξελλών Αντερλεχτ. 

Ο Λαχράουι είναι 25χρονος, Συριακής καταγωγής, τρίτης γενιάς μετανάστη,  ο οποίος ήταν ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων και για τις επιθέσεις του Παρισιού.

Όπως δε μεταδίδουν τα βέλγικα ΜΜΕ ο Λαχράουι ήταν συνεργός και φίλος του συλληφθέντα την Παρασκευή σε επιχείριση στο Μόλεενμπεκ των Βρυξελλών, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Μάλιστα, ο 25χρονος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ.

Ήταν δε ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. 

Ο Ναζίμ Λαχράουι ήταν ο ένας από τους δράστες της έκρηξης στο αεροδρόμιο και μάλιστα εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αυτό αμέσως μετά την έκρηξη, γεγονός που φανερώνει ότι δεν ήταν ''ζωσμένος'' με εκρηκτικά, αλλά απλά τα τοποθέτησε, πιθανόν, μέσα στην αίθουσα αναχωρήσεων

Ο Λαχράουι δεν είχε ποινικό μητρώο όπως τα αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ Μπακράουι και μάλιστα η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτόν έδωσε από χθες στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;»

To DNA του Λαχράουι, ωστόσο, είχε επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, καθώς βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.