current views are: 5

23 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση13:43

Τι έγραφε στο σημείωμα – διαθήκη ο μακελάρης των Βρυξελλών

Μέσα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν πεταμένος σε έναν κάδο απορριμάτων στο αεροδρόμιο βρίσκονταν η… διαθήκη του ενός από τα αδέλφια Μπακράουι, δράστες μαζί με τον Ναζίμ Λαχράουι της επίθεσης στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 13:43’

Μέσα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν πεταμένος σε έναν κάδο απορριμάτων στο αεροδρόμιο βρίσκονταν η… διαθήκη του ενός από τα αδέλφια Μπακράουι, δράστες μαζί με τον Ναζίμ Λαχράουι της επίθεσης στις Βρυξέλλες.

Συγκλονίζουν αλλά και αφήνουν ερωτηματικά τα νέα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τους δράστες του χθεσινού μακελειού στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, μέσα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν πεταμένος σε έναν κάδο απορριμάτων βρίσκονταν η… διαθήκη-σημείωμα του ενός από τα αδέλφια Ελ Μπακράουι, δράστες μαζί με τον Ναζίμ Λαχράουι της επίθεσης. 

Σύμφωνα με τις αρχές, λίγο πριν την έκρηξη που  προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ο  Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί πέταξε σε έναν κάδο απορριμάτων έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε ένα σημείωμα, εν είδει διαθήκης στο οποίο περιγράφει την απόγνωσή του.

Όπως ανάφέρει στο σημείωμα:

Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Καταζητούμαι παντού. 

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε στον ίδιο δρόμο της κοινότητας Σάερμπεκ των Βρυξελλών όπου την Τρίτη η αστυνομία προχώρησε σε μια σειρά ερευνών και ανακάλυψε “15 κιλά εκρηκτικής ύλης TATP (υπεροξείδιο ακετόνης), 30 λίτρα υπεροξείδιο του υδρογόνου, πυροκροτητές, μια βαλίτσα γεμάτη με καρφιά καθώς και άλλα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών”. 

Εντύπωση, ωστόσο προκαλεί ότι στη “διαθήκη” αυτή ο Ελ Μπακράουι εμφανίζεται σε σύγχυση και δεν κάνει καμία αναφορά στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Προσθέτει μάλιστα ότι, “αν καθυστερήσουν κι άλλο, κινδυνεύουν να βρεθούν δίπλα του στο κελί“, κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά στον Σαλά Αμπντεσλάμ, τον ύποπτο για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι οι δύο αδελφοί Μπακράουι συμμετείχαν στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και τον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιμπραχίμ ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο ενώ ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό και οι δύο αδελφοί ταυτοποιήθηκαν χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Οι κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου κατέγραψαν άλλους δύο άνδρες μαζί με τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, όμως τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Πλάι στον Ιμπραχίμ και σε έναν δεύτερο καμικάζι που “δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη” βρισκόταν ένας τρίτος άνδρας, “ντυμένος με ανοιχτόχρωμο τζάκετ και καπέλο” ο οποίος διαφεύγει.

“Το σακίδιό του περιείχε τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό”, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.


σχετικα αρθρα