Το παιχνίδι κυριολεκτικά τους έσωσε τη ζωή. Ο λόγος για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν τη μητέρα τους στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Η 36χρονη Περουβιανή Αντέλμα Τάπια Ρουίς, το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του χθεσινού μακελειού, είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο με την οικογένειά της προκειμένου να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Επειδή όμως οι 3χρονες κόρες της δεν μπορούσαν την αναμονή για το check-in, ζήτησαν από τους γονείς τους να πάνε να παίξουν. Ο πατέρας τους, Κρίστοφερ Ντελκάμπ, δεν θέλησε να τους χαλάσει το χατίρι και έτσι τις ακολούθησε έξω από τον χώρο όπου λίγο μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Κάτι που τους έσωσε τη ζωή, όχι όμως και της μητέρας τους, που σκοτώθηκε ακαριαία.

«Οι μικρές ήθελαν να παίξουν και ο Κρίστοφερ τις ακολούθησε έξω από τον χώρο όπου ελάχιστα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Μετά, ο Κρίστοφερ δεν μπορούσε να βρει την Αντέλμα», είπε στους New York Times o αδερφός της Αντέλμα, Φερνάντο Τάπια Κοράλ.

Ένα από τα κορίτσια, η Μορίν, τραυματίστηκε στο χέρι, όπως και ο πατέρας της, ενώ το άλλο κοριτσάκι, η Αλόντρα, είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η Αντέλμα εργαζόταν ως σεφ και σχεδίαζε να ανοίξει ένα περουβιανό εστιατόριο στις Βρυξέλλες

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging