current views are: 4

23 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση14:35

Τουρκία: Σφοδρή επίθεση της πολεμικής αεροπορίας στο PKK – 26 οι νεκροί

Στόχους του PKK έπληξε στο Βόρειο Ιράκ η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 μαχητών.

Δημοσίευση 14:35’

Στόχους του PKK έπληξε στο Βόρειο Ιράκ η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 μαχητών.

Στόχους του PKK έπληξε στο Βόρειο Ιράκ η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 μαχητών.

Οι χθεσινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν καταφύγια, σπηλιές και αποθήκες πυρομαχικών που χρησιμοποιεί το PKK στο βόρειο Ιράκ και αγροτικές περιοχές κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Σεμντινλί, στην ορεινή μεθόριο με το Ιράκ και το Ιράν, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Ο στρατός υποστηρίζει πως περισσότεροι από χίλιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, μετά την κατάρρευση, τον Ιούλιο του 2015, της εκεχειρίας του PKK που διήρκησε δυόμισι χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι πιο σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή από τη δεκαετία του 1990.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει πει πως περισσότερα από 300 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί, ενώ η φιλο-κουρδική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως εκατοντάδες άμαχοι έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους.

Ο στρατός ανέφερε ότι σκότωσε 26 μαχητές του PKK στις νοτιοανατολικές πόλεις Νουσαϊμπίν, Σιρνάκ και Γιουκσέκοβα μόνο χθες. Κατέστρεψε επίσης εκρηκτικά και κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά.

Χθες το PKK σκότωσε πέντε μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε τρεις ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράν, δήλωσαν ο στρατός και πηγές ασφαλείας.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση που ξεκίνησε το 1984. Το PKK, το οποίο μάχεται για την αυτονομία των Κούρδων, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ.

 


σχετικα αρθρα