current views are: 7

23 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση15:00

Die Welt: Αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια εξετάζει η Κομισιόν

Την αύξηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, μελετά η Κομισιόν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Δημοσίευση 15:00’

Την αύξηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, μελετά η Κομισιόν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την αύξηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας, δηλαδή έλεγχο από το πεζοδρόμιο πριν καν εισέλθει κάποιος στο χώρο του αερολιμένα, μελετά η Κομισιόν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Μέσα στο κτήριο θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο, σύμφωνα με το σενάριο αυτό, που είδε το φως της δημοσιότητας την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, ο Β. Σόιμπλε με δηλώσεις του χθες ζητάει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την ασφάλεια. Πάντως, ερωτηθείς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ για το εάν η Γερμανία ενστερνίζεται τις απόψεις του Μανουέλ Βαλς σύμφωνα με τις οποίες η Ευρώπη είναι σε πόλεμο, τόνισε ότι αυτές είναι απόψεις του γάλλου πρωθυπουργού και πως η καγκελάριος δεν χρησιμοποιεί τέτοιες φράσεις και δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο και στη Γερμανία σήμερα τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ ενισχυμένα ενώ το κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου αύξησε τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ Γερμανίας – Βελγίου και Γερμανίας – Λουξεμβούργου, με σκυλιά να μυρίζουν τα αυτοκίνητα.

Αποκαταστάθηκε πάντως η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Γερμανίας και Βελγίου, όχι όμως και οι πτήσεις προς και από τις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων όλων των επιβατών σε αεροπλάνα.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί το PNR (το σχέδιο για ένα ευρωπαϊκό αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών των αεροπλάνων), υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Αυτές είναι οι γαλλικές προτάσεις εδώ και μήνες», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Ήδη πάντως αρκετές χώρες έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και νευραλγικά σημεία μετά το χθεσινό χτύπημα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging.


σχετικα αρθρα