ΔΙΕΘΝΗ

Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μια Ένωση Ασφάλειας

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2016, 17:06 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2016, 17:06
Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μια Ένωση Ασφάλειας
Facebook Twitter Whatsapp

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχει προτείνει η Κομισιόν για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,κάνοντας λόγο για μια «Ένωση Ασφάλειας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχει προτείνει η Κομισιόν για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, κάνοντας λόγο για μια «Ένωση Ασφάλειας».

«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σ΄εφαρμογή το συντομότερο.

«Οι χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν επιθέσεις κατά της πεμπτουσίας της Ευρώπης, των αξιών και των ιδεών που τη διέπουν. Οι τρομοκράτες κρύβονται μέσα στις κοινωνίες μας και από κει ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε», ανέφερε ακόμη ο γάλλος πρωθυπουργός.

«Παραμένουμε ανήσυχοι αλλά με επιθυμία να αντισταθούμε σε αυτήν την πρόκληση», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιούνκερ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, επικαλούμενο πηγές της Επιτροπής, η Κομισιόν μελετά την αύξηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας, δηλαδή έλεγχο από το πεζοδρόμιο πριν καν εισέλθει κάποιος στο χώρο του αερολιμένα.

Το Newpost μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες μέσω live blogging