Μια ιστορική συναυλία στην Κούβα, την πρώτη τους στη χώρα, ετοιμάζονται να δώσουν την Παρασκευή, οι Rolling Stones και προθερμαίνουν τους θαυμαστές τους με ένα βίντεο.

«Hola Cuba!» (Γεια σου, Κούβα!) λένε οι «γερόλυκοι» της ροκ, Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς στο ενός λεπτού βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Cubainformacion.tv.

«Έχουμε περάσει από πολλά απίστευτα μέρη, όμως αυτή η συναυλία θα είναι ιστορική για εμάς κι ελπίζουμε για εσάς επίσης. Σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στη όμορφη χώρα σας» λέει ο Μικ Τζάγκερ στα ισπανικά, ενώ προβάλλονται εικόνες της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, και του συγκροτήματος σε συναυλία.

Η συναυλία θα γίνει την Παρασκευή στις 20.30 τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδας), στην Πόλη των Αθλημάτων στην Αβάνα, ένα κτιριακό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πριν από την επανάσταση του 1959, στο πλαίσιο της περιοδείας τους "América Latina Olé" και θα είναι δωρεάν.

Για τις ανάγκες της συναυλίας, η οποία γίνεται τρεις ημέρες μετά την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκαταστάθηκε μια σκηνή μήκους 80 μέτρων με 10 τεράστιες οθόνες, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κούβας.

Αν και ποτέ οι αρχές δεν εξέδωσαν κάποιο διάταγμα που να απαγορεύει επίσημα τη ροκ μουσική, αυτή η «ιμπεριαλιστική» μουσική ήταν για πολύ καιρό απαγορευμένη από την κυβέρνηση του Φιδέλ Κάστρο.