Ανατροπές για τα όσα ήταν γνωστά για τους δράστες του μακελειού στις Βρυξέλλες φέρνουν τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα De Standaard.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος φέρεται να είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, είδηση που μεταδίδει και το Γαλλικό Πρακτορείο. Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμη πηγή, η οποία αναφέρει πως ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι, το καπέλο και τα γυαλιά, όπως απαθανατίστηκε από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος τρομοκράτης του μακελειού.

Όμως, αργότερα σύμφωνα με πηγές που βρίσκονταν κοντά στις βελγικές αρχές, διαψεύστηκε ότι ήταν ο συγκεκριμένος με το καπέλο, υποστηρίζοντας ότι είναι αυτός που βρίσκεται στα αριστερά του Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι. 

Μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών είχε εκτιμηθεί πως ο Λαχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών «χτυπημάτων» της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν είχε θέσει σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα του εγκαταλείποντας τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και φεύγοντας από το Βάζεντεμ.

Αναλυτές θεωρούν τον Ν. Λαχράουι βασικό κατασκευαστή βομβών, ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τον θεωρούν συμμέτοχο και στις επιθέσεις του Παρισιού.

Nωρίτερα σήμερα, ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι βελγικές αρχές τον αναζητούν θεωρώντας ότι έχει διαφύγει.

Μάλιστα, χθες η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».