Υπαναχώρησε από τη δέσμευσή της να φιλοξενήσει περίπου 7.000 πρόσφυγες η κυβέρνηση της Πολωνίας, στον απόηχο των  τρομοκρατικών επιθέσεων χτες στις Βρυξέλλες.

«Θα το πω ξεκάθαρα, μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες δεν βλέπω καμία πιθανότητα να φθάσουν μετανάστες στην Πολωνία αυτή την στιγμή» δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, βάσει αποσπάσματος συνέντευξής της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Superstacja που προδημοσίευσε το δίκτυο.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Νοέμβριο, αντιτίθεται στο σχέδιο μετεγκατάστασης, ωστόσο είχε δεχτεί να τηρήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει η προηγούμενη, κεντρώα κυβέρνηση της Εύα Κόπατς για την υποδοχή περίπου 7.000 προσφύγων στη χώρα.

Υπό την πίεση της ΕΕ και της Γερμανίας, η κυβέρνηση Κόπατς είχε ψηφίσει υπέρ του σχεδίου αντίθετα με αρκετές άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιδρούν σφοδρά. Οι χώρες αυτές μειοψήφησαν στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου, παρ' όλα αυτά διαμηνύουν ότι δεν θα ακολουθήσουν με την Ουγγαρία των φραχτών και των συρματοπλεγμάτων να ανακοινώνει μάλιστα διά του Βίκτορ Όρμπαν τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.