Την πρόθεσή του να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν διατύπωσε, μέσω του συνηγόρου του Σβεν Μαρί, ο νο1 ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία «το συντομότερο δυνατόν διότι θέλει να δώσει εξηγήσεις στη Γαλλία», δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση, με αυτό που είχε δηλώσει, επίσης δια του συνηγόρου του, αμέσως μετά τη σύλληψή του, ότι θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι συνεργάζεται με την βελγική δικαιοσύνη...στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όπου η Γαλλία θα ζητήσει την έκδοσή του, και ήδη μπορώ να σας ανακοινώσω ότι θα αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία», είχε δηλώσει κατηγορηματικά πριν από πέντε ημέρες ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, αμέσως μετά την σύλληψή του, είχε ειπωθεί ότι ο άνθρωπος που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είχε αρχίσει να συνεργάζεται. Ο συνήγορός του είχε κάνει τότε λόγο για «έναν άνθρωπο έτοιμο να απαντήσει "σε όλες τις ερωτήσεις" ».

«Χθες δεν συνεργάσθηκε;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφώνου και αυτός απάντησε: «Οχι».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι σκέφτεται ο πελάτης του για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη, απαντά: «Δεν θέλω να ξέρω τι σκέπτεται.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη σημαντικό».

''Δεν ήξερα τίποτα για τις επιθέσεις''

Την ίδια στιγμή, ο τρομοκράτης υπογραμμίζει, πάντα μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις επιθέσεις στο Βέλγιο, αλλά και ότι δεν γνωρίζει τους αδελφούς Μπακράουι.

Ο Αμπντεσλάμ επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο αλλά κατέθεσε αίτημα για αναβολή το οποίο έγινε δεκτό και η δίκη του αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου.