Με επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλούν δύο τζιχαντιστές σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. 

Σύμφωνα με την Daily Mail οι δύο άνδρες φέρονται να είναι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία. Στο βίντεο που εντόπισε το Ινστιτούτο MEMRI το οποίο παρακολουθεί την εξτρεμιστική προπαγάνδα, φαίνονται δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να αναφέρονται γελώντας στις  επιθέσεις στις Βρυξέλλες. 

«Βέλγιο, μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Heathrow...» ακούγεται να λέει ένας από τους τζιχαντιστές, με τον δεύτερο να προσθέτει γελώντας «Gatwick, Downing Street... με πιάνεις;» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει χτύπημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το βίντεο έχει καταγραφεί σε ίντερνετ καφέ στη Συρία. Παράλληλα εκτιμάται ότι οι άνδρες είναι Βρετανοί που μάχονται με το ISIS στη Συρία.  

Εξάλλου, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 400 Βρετανοί εξτρεμιστές στη Συρία και άλλοι τόσοι που έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια δημοσκόπηση του ISIS για τον επόμενο στόχο, με τους χρήστες να φέρνουν στην πρώτη θέση της λίστας το Ηνωμένο Βασίλειο.