Χαμογελαστός και ευδιάθετος, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες τρομοκρατίας, είχε φωτογραφηθεί ο ένας από τα αδέλφια των βομβιστών των Βρυξελλών, όταν είχε συλληφθεί στην Τουρκία.

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι με απίστευτη προκλητικότητα εμφανίζεται να χαμογελάει παρά τη σύλληψη του στο Γκαζιάντεπ τον Ιούνιο του 2015. Τη φωτογραφία του τρομοκράτη που νεκρού τρομοκράτη, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών είχε συλληφθεί στην Τουρκία και απελάθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Βέλγιο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας ότι οι βελγικές αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας ότι ο άνδρας που απελάθηκε ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. 

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο έναν τούρκο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, ο Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι είχε απελαθεί και δεύτερη φορά από την Τουρκία πέρυσι!

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, ο Μπακράουι απελάθηκε και τότε λόγω υποψιών από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και όχι επειδή είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα στην Τουρκία