Ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βέλγιο καθώς παρά τις εκκλήσεις των αρχών, συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ανατρέπονται ή αναιρούνται.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η «διαρροή» ενός σκίτσου στη γαλλική εφημερίδα Le Monde το οποίο φερόταν να απεικονίζει έναν δεύτερο ύποπτο για την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό.  Το δημοσίευμα της εφημερίδα ανέφερε πως επρόκειτο για έναν άνδρα που βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Ελ Μπακράουι, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Οι ισχυρισμοί όμως της Le Monde ήρθαν να ανατραπούν από την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής γενικής εισαγγελίας του Βελγίου, η οποία ανακοίνωσε πως το εν λόγω σκίτσο, είναι άσχετο με την εν εξελίξει έρευνα.

«Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας είναι αναγκασμένος να υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να δημοσιεύονται μονάχα σχετικές με τις έρευνες πληροφορίες στον Τύπο. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για πληροφόρηση αλλά επιμένουμε στην ανάγκη να δημοσιεύονται μόνο διασταυρωμένες πληροφορίες στον Τύπο, οι οποίε δεν βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών», ανέφερε η ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους.

Τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας επιβεβαιώνουν την περιρρέουσα αίσθηση ότι οι βέλγοι τα έχουν κάνει ολίγον τι… σαλάτα, τόσο στο κρίσιμο θέμα του ελέγχου των πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο και στο γεγονός ότι παρότι γνώριζαν ότι επίκεινται οι επιθέσεις, οι αντίδρασή τους ήταν χλιαρή…

Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε πως χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι συνελήφθη ο φερόμενος ως συνεργός των βομβιστών του αεροδρομίου, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Και αυτό γιατί είχε συλληφθεί ένας ύποπτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί εσφαλμένα…