current views are: 8

24 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση17:09

Εκκληση Ολάντ στα κράτη να αναλάβουν δράση κατά της τρομοκρατίας

Σε ανάληψη δράσης κατά της τρομοκρατίας κάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Δημοσίευση 17:09’

Σε ανάληψη δράσης κατά της τρομοκρατίας κάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε ανάληψη δράσης κατά της τρομοκρατίας κάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν Λε Φολ, ο Ολάντ ζήτησε να υιοθετηθεί το ταχύτερο το ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής των στοιχείων επιβατών των αερομεταφορών (PNR) καθώς και μέτρα εναντίον της εμπορίας όπλων.

«Το μήνυμα το οποίο θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της δημοκρατίας το πρωί» κατά τη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου ήταν «αυτό της σταθερής επιμονής της Γαλλίας σε διάφορες αποφάσεις που αφορούν το ευρωπαϊκό PNR, που ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί, τον αγώνα εναντίον της εμπορίας όπλων (…) και τις ανταλλαγές δεδομένων σε ευρωπαϊκή κλίμακα», ανέφερε ο Λε Φολ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν λίγο πριν από τη διεξαγωγή σήμερα το απόγευμα του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 που συνεκλήθη στις Βρυξέλλες μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις των τζιχαντιστών την Τρίτη.

Αυτό έχει στόχο «σε ευρωπαϊκή κλίμακα, οι απαιτήσεις της Γαλλίας, οι οποίες εξάλλου υποστηρίζονται και από τη Γερμανία, να τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο Λε Φολ.

Κατά τον Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «πρέπει οι ανταλλαγές δεδομένων (του χώρου) Σένγκεν να γίνονται από όλους ώστε να μπορούμε να διεξαγάγουμε έναν συντονισμένο και συγκροτημένο αγώνα σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Ακόμη, ο Λε Φολ κάλεσε να προχωρήσουν τα «μέτρα εφαρμογής (ελέγχων) στα κέντρα υποδοχής (μεταναστών και προσφύγων) στην Ελλάδα και στην Ιταλία».


σχετικα αρθρα