Φωτογραφίες από το διαμέρισμα στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες που κατά τα φαινόμενα ήταν το «αρχηγείο» των καμικάζι που αιματοκύλησαν τη βελγική πρωτεύουσα έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail.

Το διαμέρισμα φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κατασκευαστής των «γιλέκων-αυτοκτονίας» με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι. Και οι τρεις θεωρούνται νεκροί, ενώ οι βελγικές αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και «χημικά». Παράλληλα, εντόπισαν έναν υπολογιστή ο οποίο περιείχε ένα σημείωμα αυτοκτονίας από τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι, στο οποίο ο τρομοκράτης ανέφερε ότι δεν ένιωθε ασφαλής έπειτα από την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Μεταξύ άλλων και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα σπασμένο iPad, το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για την οργάνωση των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της περασμένης Τρίτης οι τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα, κάλεσαν ένα ταξί από το σπίτι τους και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, ο οδηγός του ταξί παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι οι πελάτες που πήρε του ζήτησαν να μην αγγίξει τις αποσκευές τους, όταν εκείνος προσπάθησε να τους βοηθήσει να τις βάλουν στο ταξί.