Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Οι αρχές προχώρησαν σε εφόδους σε σπίτια που θεωρούνται ύποπτα με την περιοχή να έχει αποκλειστεί καθώς δημιουργήθηκε μία μεγάλη ζώνη περιμετρικά των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, εκκενώθηκε μία πολυκατοικία προκειμένου να εξουδετερωθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός ισλαμιστή, ο οποίος αποτελούσε μέλος ενός πυρήνα τρομοκρατών, που ετοίμαζαν επίθεση σε στόχους εντός γαλλικού εδάφους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και θα λάμβανε χώρα σε γαλλικό έδαφος, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως συνδέεται με τα χτυπήματα του Παρισιού. Όπως είπε ο Καζνέβ, ο ύποπτος βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και πολλούς μήνες. 

Περίπου 50 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, εκκένωσαν ολόκληρο δρόμο στην περιοχή, ενώ έγινε σύσταση προς τους υπόλοιπους κατοίκους να παραμείνουν στις οικίες τους. 

Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό των συνεργατών του Αμπαούντ και των υπολοίπων τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, ενώ μετά το χτύπημα και στις Βρυξέλλες, έχει αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, αργά το βράδυ η βελγική αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα προάστια Jette και Schaerbeek των Βρυξελλών συλλαμβάνοντας έξι υπόπτους, τρεις εκ των οποίων κρατήθηκαν σύμφωνα με την εισαγγελία. 

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας διευκρίνισε πως τρεις εκ των συλλήψεων «έγιναν έξω από την πόρτα μας, μπροστά στο γραφείο του εισαγγελέα», στο κέντρο των Βρυξελλών.

Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν εκτός Βρυξελλών και ακόμα ένας στο προάστιο Jette.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι επιχειρήσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.