Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες για να προσφέρει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Βέλγιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. 

Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί κυρίως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Βέλγο βασιλιά.

Ο Κέρι θα εκφράσει κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Βέλγιο και θα επαναλάβει την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην έρευνα και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετέδωσε επίσης το Ρόιτερς.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται πολλοί Αμερικανοί που εργάζονται στις αμερικανικές αποστολές στην πόλη, στην οποία βρίσκονται οι έδρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Περίπου δώδεκα Αμερικανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει κάποιος Αμερικανός μεταξύ των νεκρών.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες "υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη" που υπάρχει να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, υπογράμμισε χθες από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν προηγουμένως, ο Κέρι.