Κάλεσμα στην Βουλγαρία να αγκαλιάσει την FYROM όπωs χαρακτηριστικά ανέφερε,έκανε ο πρόεδροs των Σκοπίων Γκεόργκε Ιβανόφ μιλώνταs στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων bgnec.
 
Χρησιμοποιόνταs εκφράσειs όπωs ΄΄θέλουμε η Βουλγαρία να είναι η χώρα που να δείξει την μεγαλύτερη αληλλεγγύη στην Φυρομ΄΄,΄΄δεν έχουμε γλωσικά σύνορα΄΄,΄΄δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και την γεωγραφία,θα είμαστε για πάντα γείτονεs΄΄ ο πρόεδροs τηs FYROM έκανε ανοικτό άνοιγμα προs την Βουλγαρία με αφορμή την προσφυγική κρίση και την καταστάση που επικρατεί στα Βαλκάνια την οποία χαρακτήρισε κρίσιμη και ζήτησε την συνεργασία για την αντιμετώπιση τηs τρομοκρατίαs.
 
Αναφερόμενοs στην προσφυγική κρίση την χαρακτήρισε ανθρωπιστική και ενώ την διαχώρισε από την τρομοκρατία δήλωσε ότι τα προσφυγικά ρεύματα τα χρησιμοποιούν τρομοκράτεs για να μπουν στην Ευρώπη
 
Ο ίδιοs υποστήριξε ότι τα Σκόπια αυτό που έκλεισαν ήταν τα παράνομα περάσματα και όχι τα επίσημα σημεία εισόδου.
 
Αναφερόμενοs στο περιστατικό που συνέβη τιs 14 Μαρτίου στην Ειδομένη με την είσοδο από χειμάρουs στην Φυρομ χιλιάδων μεταναστών υποστήριξε ότι όλοι οι 2450 πρόσφυγεs που μπήκαν στην χώρα είχαν φυλλάδια στα αραβικά υπογεγραμένα από ένα γερμανό υπουργό και αυτό για τιs σκοπιανέs αρχέs σημαίνει ότι κάποιοι ήθελαν να εμφυσήσουν στουs πρόσφυγεs την αίσθηση ότι πίσω από την ενέργεια αυτή-το πέρασμα των συνόρων-είναι η Γερμανία.
 
Για τιs συλλήψειs των δημοσιογραφων στο συγκεκριμένο περιστατικό άρνηθηκε ότι όλοι οι 74 που συνελήφθησαν ήταν δημοσιογράφοι αλλά ότι αναμεσά τουs αναγνωρίστικαν αναρχικοί,ακροαριστεροί και ακτιβιστέs απ΄όλο τον κόσμο.
 
Άσκησε κριτική στα ελληνικά ΜΜΕ που κατηγορούν τιs σκοπιανέs αρχέs για χρήση βίαs δηλώνονταs ότι για τουs 76 που συνελήφθησαν απλά εφαρμόστηκε ο νόμοs όπωs θα γινόταν σε κάθε χωρα.
 
Ερωτηθείs αν υπάρχει κίνδυνοs τα περάσματα να μεταφερθούν τώρα προs την Βουλγαρία ήταν κατηγορηματικόs ότι τα σύνορα Ελλάδαs-Βουλγαρίαs πρέπει να μπουν κάτω από έλεγχο ενώ υποστήριξε ότι οι αρχέs τηs χώραs του έχουν στυην κατοχή τουs χάρτεs με τα νέα περάσματα μέσω Βουλγαρίαs τουs οποίουs ο ίδιοs παρέδωσε προσωπικά στον Πρωθυπουργό τηs Βουλγαρίαs Μποικο Μπορίσοφ.
 
Τέλοs μιλώνταs για τιs σχέσειs τηs χώραs του με την Βουλγαρία ζήτησε η Βουλγαρία να είναι η πιο κοντινή χώρα στην Φύρομ αφήνονταs όπωs και οι άλλεs γειτονικέs χώρεs το παρελθόν στην άκρη και να μπουν οι σχέσειs μεταξύ των γειτόνων υπό το πρίσμα των συνθηκών του 21ου αιώνα και όχι του 19ου ΄η του 20ου.