Ανατροπή – σοκ στα δεδομένα για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών φέρνει η εφημερίδα Le Soir.

Όπως αναφέρει, το άτομο που συνελήφθη χτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος με το όνομα Fayçal C, ο οποίος όπως θεωρείται από τις αρχές ως ό άνδρας με το καπέλο στη φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ο Fayçal είχε συλληφθεί στο παρελθόν καθώς επιχειρούσε να στρατολογήσει αιτούντες άσυλο ή άτομα χωρίς χαρτιά σε ριζοσπαστικά κινήματα. Μάλιστα ο δήμαρχος των Βρυξελλών τον είχε καταγγείλει και είχε ζητήσει να ληφθεί μέτρα εναντίον του.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες σε πόλη του Βελγίου, νότια της πρωτεύουσας, ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ιράκ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Dinant, οι άνδρες ανακρίθηκαν από την αστυνομία, μετά την επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο ύποπτα πακέτα, ένα μέσα σε ένα αυτοκίνητο και ένα μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου τα οποία εξουδετερώθηκαν. Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο όμως, εάν οι συλληφθέντες σχετίζονται με το μακελειό των Βρυξελλών.