Μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να μιλήσει, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κόεν Γέενς.

Εκτιμάται ότι ο τρομοκράτης - ο οποίος έχει ζητήσει να επιστρέψει για να δικαστεί στο Παρίσι - επιχειρεί να περιορίσει τον ρόλο του στα χτυπήματα των Βρυξελλών.

Οι αρχές του Βελγίου που χειρίζονται τα ζητήματα τρομοκρατίας έχουν δεχθεί σφοδρότατη κριτική από την ημέρα της επίθεσης για λάθη, κενά και παραλείψεις στον χειρισμό της όλης υπόθεσης αλλά κυρίως επειδή δεν κατάφεραν να εμποδίσουν ή έστω να περιορίσουν το αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες για το οποίο είχαν κάθε ένδειξη ότι επίκειτο. Για τον  λόγο αυτό εξάλλου η βελγική βουλή διέταξε ειδική έρευνα γύρω από τις ευθύνες των εμπλεκόμενων αρχών.

Αίσθηση είχε προκαλέσει εξάλλου η αποκάλυψη ότι ο Αμπντεσλάμ ανακρίθηκε μέσα στις τελευταίες 4 ημέρες πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες για μόλις 1 ώρα από τις αρχές του Βελγίου, επειδή εμφάνιζε σημάδια κόπωσης, όπως είχε δηλώσει στο Politico αξιωματούχος.