Στην κράτηση 30 υπόπτων για διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες οι κυπριακές αρχές, στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.

Οι 30 ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας την τελευταία εβδομάδα την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη και να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι αυξημένα μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, τη στιγμή που «το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει σταθμό μετάβασης των τζιχαντιστών που φτάνουν κυρίως από το βόρειο τμήμα» της Κύπρου.

Οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και τις πρεσβείες ώστε να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπόπτους.

Μάλιστα, έχουν αναπτυχθεί περίπου 120 στρατιώτες στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την είσοδο υπόπτων για τρομοκρατικές δραστηριότητες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.