Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέα χτυπήματα, μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες, με βίντεο το οποίο δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

«Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι μόνο μία πρώτη γεύση», φαίνεται να λέει ο Χισάμ Σαΐμπ, τζιχαντιστής από την Αμβέρσα, που στο τέλος εκτελεί έναν άνδρα στο βίντεο, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Ο Σαΐμπ, μαχητής του ISIS στη Συρία, μιλά ολλανδικά και λέει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον λαό του Βελγίου, τη βελγική κυβέρνηση, την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με F16, θα σκοτώνουμε τους ανθρώπους σας», ενώ απευθύνεται στη βελγική κυβέρνηση: «Δεν σας προειδοποιήσαμε;. Θερίζετε ό,τι σπείρατε με τα χέρια σας» και προειδοποιεί ότι «όσο κάνετε τις συζύγους μας χήρες, θα κάνουμε τις δικές σας γυναίκες χήρες. Οσο αφήνετε τα παιδιά μας ορφανά, θα κάνουμε τα δικά σας παιδιά ορφανά».

Στο τέλος του βίντεο, ένας όμηρος, που είναι γονατισμένος, εκτελείται με δύο σφαίρες και στη συνέχεια στα αραβικά δηλώνεται ότι «η μάχη θα συνεχίσει στην καρδιά της χώρας σας».