Σε περισσότερους από 65 ανέρχονται οι νεκροί ενώ τουλάχιστον 280 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ της Λαχόρης στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά... Κανείς δεν έχει αναλάβει την επίθεση για το μακελειό εναντίον Χριστιανών που γιόρταζαν το Πάσχα, ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής των Καθολικών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος λίγα μέτρα μακριά από παιδότοπο, έξω από την είσοδο του πάρκου.

"Ο απολογισμός ανέβηκε στους 56 νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται" είπε ο Μουχάμαντ Ουσμάν, ανώτατος αξιωματούχος του δήμου της Λαχόρης, προσθέτοντας ότι στο σημείο της επίθεσης έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται κρίσιμη.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά επειδή η επίθεση σημειώθηκε στην έξοδο του δημόσιου Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, σε απόσταση μερικών μέτρων από την παιδική χαρά.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλαια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μόλις κατακάθισε η σκόνη είδαν ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης του πάρκου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας.

"Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας (...) Το πάρκο ήταν γεμάτο αυτήν την Κυριακή", είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Χάιντερ Άσραφ, καθώς η χριστιανική κοινότητα της Λαχόρης γιόρταζε το Πάσχα.