Δύο ακόμα αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων στις διπλές βομβιστικές ενέργειες στο Βέλγιο την Τρίτη, στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, ανεβάζοντας τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν σε τέσσερις. 

"Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο δύο ακόμα Αμερικανών υπηκόων στις Βρυξέλλες, και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους", είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). Το υπουργείο είχε ανακοινώσει τους άλλους δύο νεκρούς το Σάββατο.

"Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες να μοιραστούμε, από σεβασμό στις οικογένειές τους αυτή τη δύσκολη στιγμή", πρόσθεσε.

Το ζευγάρι Τζάστιν και Στέφανι Σουλτς, Αμερικανοί που κατοικούσαν στο Βέλγιο, είχαν μόλις αφήσει τη μητέρα της στο αεροδρόμιο όταν έγινε η έκρηξη κοντά στο σημείο όπου γινόταν το check-in των πτήσεων. Τον θάνατό τους ανακοίνωσαν οι οικογένειές τους και αργότερα, μέσω Facebook, ο εργοδότης της Στέφανι Σουλτς.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αδερφοί ολλανδικής υπηκοότητας που ήταν κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ο Αλεξάντερ και ο Σάσα Πιντσάουσκι.

Οι βομβιστικές ενέργειες στο αεροδρόμιο και στο μετρό κόστισαν τη ζωή σε 31 άτομα, συμπεριλαμβανόμενων και των τριών βομβιστών αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις Βρυξέλλες, οι τραυματίες ανέρχονται στους 340.