Σοβαρά προβλήματα στις εναέριες συγκοινωνίες αλλά και στην ηλεκτροδότηση, βυθίζοντας στο σκοτάδι περισσότερα από 100.000 σπίτια, έχει προκαλέσει η καταιγίδα Κέιτι που πλήττει κυρίως την νότια Αγγλία.

Περισσότερες από 150 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν ή είχαν προορισμό τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας της καταιγίδας που συνοδεύεται από άνεμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον πίνακα των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας), έχουν ματαιωθεί γύρω στις 50 πτήσεις που επρόκειτο να αφιχθούν και περισσότερες από 80 που ήταν προγραμματισμένες να απογειωθούν αυτό το σαββατοκύριακο του Πάσχα, που είναι επίσης για τους Βρετανούς σαββατοκύριακο αναχώρησης για διακοπές.

Στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, που βρίσκεται νότια της βρετανικής πρωτεύουσας, ματαιώθηκαν περίπου 20 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα ματαιώθηκαν και τέσσερις άλλες εστάλησαν σε άλλο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Στον ιστότοπο διευκρινίζεται ότι υπάρχουν επίσης προβλήματα στις οδούς πρόσβασης στο αεροδρόμιο.

Πορτοκαλί συναγερμός για σφοδρούς ανέμους κηρύχθηκε για το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία. Ριπές ανέμου που υπερβαίνουν τα 170 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στη νότια ακτή της Αγγλίας.

Μια γέφυρα του Τάμεση, στη νοτιοανατολική Αγγλία, και η Σέβεν Μπριτζ που συνδέει την Αγγλία με την Ουαλία έκλεισαν επίσης, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτοκινητοδρόμων της Αγγλίας.