Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ταυτότητα του τρίτου ατόμου με το καπέλου που διακρίνεται στο πλάνο από το  κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών δίπλα στον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι, λίγο πριν σκορπίσουν το θάνατο.

Παρότι δημοσιεύματα από το Βέλγιο ανέφεραν πως το εν λόγω άτομο φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί ως ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Φεϊζάλ Σεφού που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές τελικά τον άφησαν ελεύθερο.

«Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή», ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Οι βελγικές αρχές δεν έδωσαν ποτέ στη δημοσιότητα το επώνυμο του συλληφθέντα, σύμφωνα όμως με τον βελγικό Τύπο πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.

Την ίδια ώρα, η βελγική αστυνομία εξακολουθεί να ζητά πληροφορίες για τον τζιχαντιστή του Ζάβεντεμ δίχως να έχει αποσύρει βίντεο που τον καταγράφει να περπατά μαζί με τους Μπακράουι και Λαχράουι.