Το να στέλνεις μηνύματα μέσω κινητού στο Νιου Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ, ενώ διασχίζεις τον δρόμο είναι κάτι που στο μέλλον ίσως τιμωρείται με ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματικό πρόστιμο, εάν τελικά περάσει ένα νομοσχέδιο.

Ο λόγος για την πρόταση νόμου μιας βουλευτού, η οποία προτείνει φυλάκιση 15 ημερών και πρόστιμο 50 δολαρίων σε όποιον πεζό γράφει μηνύματα την ώρα που διασχίζει ένα δρόμο.

Η αρκετά προχωρημένη ιδέα της Pamela Lampitt οφείλεται σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι θάνατοι των πεζών επειδή είναι αφηρημένοι. Συγκεκριμένα από 11% που ήταν το ποσοστό το 2005 το 2014 ανήλθε σε 15%.

«Οι απρόσεκτοι πεζοί, όπως οι απρόσεκτοι οδηγοί, αποτελούν ένα εν δυνάμει κίνδυνο για τους εαυτούς τους και τους οδηγούς στο δρόμο», αναφέρει η Lampitt, σύμφωνα με τη Daily News.

Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη απέτυχε να περάσει, σε μια πολιτεία όπου πάνω από το ¼ των πεζών αποσπάται από ηλεκτρονικές συσκευές ενώ διασχίζει κεντρικούς δρόμους, σύμφωνα με μελέτη του 2014.