Παρότι οι προσφυγικές ροές από το Αιγαίο δείχνουν να «φρενάρουν», η δίοδος της Μεσογείου, μέσω Λιβύης προς Ιταλία φαίνεται να είναι ορθάνοιχτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, 1482 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Λιβύης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό λιμενικό σώμα, σε περίπου 12 επιχειρήσεις με τη συμμετοχή διαφόρων πλοίων, που συμμετέχουν σε αποστολές.

Οι 730 άνθρωποι διασώθηκαν την Κυριακή και άλλοι 752 διασώθηκαν σήμερα, ανάμεσά στους πολλές γυναίκες και παιδιά, καθώς επέβαιναν σε τουλάχιστον δώδεκα φουσκωτά, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Οι εθνικότητες των ανθρώπων που διασώθηκαν δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από την αρχή της χρονιάς ως την 24η Μαρτίου στις ακτές της Ιταλίας έφθασαν 14.492 μετανάστες, κατά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός, στον οποίο προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι τελευταίες αφίξεις, αντιπροσωπεύει μια αύξηση 42,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.