current views are: 11

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση06:00

«Ψυχικά διαταραγμένος» ο αεροπειρατής της Λάρνακας – Το χρονικό της ομηρίας (Βίντεο)

Στα χέρια των Αρχών της Κύπρου βρίσκεται ο δράστης της αεροπειρατείας που εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Δημοσίευση 06:00’

Στα χέρια των Αρχών της Κύπρου βρίσκεται ο δράστης της αεροπειρατείας που εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Στα χέρια των Αρχών της Κύπρου βρίσκεται ο δράστης της αεροπειρατείας που εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.  Πρόκειται για τον 59χρονο αιγύπτιο τον Σεΐφ ελ ντιν Μουστάφα, πρώην αξιωματικό του αιγυπτιακού στρατού, ωστόσο σύγχυση υπάρχει ακόμα για τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή. 

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ο δράστης έχει συλληφθεί και το περιστατικό έχει τελειώσει, ενώ όπως αποδείχθηκε τα “πυρομαχικά” με τα οποία υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος, ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. 

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, δεν είχε εκρηκτικά πάνω του και διαπιστώθηκε ότι τα “πυρομαχικά” ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. “Είχαμε μια τέτοια υποψία” είπε ο κ. Κασουλίδης, “αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα”.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

H αεροπορική εταιρεία Egypt Air αρχικώς είχε διαρρεύσει την πληροφορία ότι ο αεροπειρατής λέγεται Ιμπραήμ Σαμάχα και είναι 27 ετών. Μάλιστα, είχε αναφερθεί ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αλεξάνδρεια. 

Όπως αποδείχθηκε, ο Ιμπραήμ Σαμάχα επέβαινε στο αεροσκάφος ως επιβάτης και αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους. 

Όταν ενημερώθηκε ότι το όνομά του αναφέρεται ως αυτό του αεροπειρατή, ζήτησε από τις κυπριακές αρχές να αποκατασταθεί η αλήθεια, όπως και έγινε. Αργότερα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και η Egypt Air.

Το χρονικό της αεροπειρατείας

Νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο το οποίο θα εκτελούσε την εξωτερική πτήση MS181, Αλεξάνδρεια – Κάϊρο και στο οποίο έχει εκδηλωθεί ομηρία. H μια ανατροπή διαδέχθηκε την άλλη καθώς αρχικά ειπώθηκε πως η αεροπειρατεία έγινε για τα μάτια μιας γυναίκας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ο δράστης ήταν ένας καθηγητής Κτηνιατρικής ο οποίος έριξε από το αεροπλάνο μια τετρασέλιδη επιστολή στην πρώην γυναίκα του. 

Λίγες ώρες αργότερα τα στοιχεία του δράστη άλλαξαν και από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για έναν 59χρονο αιγύπτιο τον Σεΐφ ελ ντιν Μουστάφα, πρώην αξιωματικό του αιγυπτιακού στρατού. Αίτημά του, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ήταν να απελευθερωθούν γυναίκες από τις φυλακές της Αιγύπτου, ενώ φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά σε φωτογραφία του που δημοσιοποιήθηκε. Οι Αρχές κάνουν λόγο για άτομο ασταθούς ψυχικής κατάστασης. 

Από τις πρώτες ώρες της ομηρίας ο δράστης είχε αφήσει να κατεβούν από το αεροσκάφος δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Δείτε πως μετέδωσε το newpost όλες τις εξελίξεις από νωρίς το πρωί.

 

Live bloging*


σχετικα αρθρα