ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο - Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2016, 12:22 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2016, 14:36
Βρυξέλλες: Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο - Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου, στις Βρυξέλλες, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου, στις Βρυξέλλες, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. 

Νωρίτερα, η βελγική Le Soir έκανε λόγο για κήρυξη ύψιστου συναγερμού ασφαλείας στο κτήριο, ωστόσο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου διέψευσε την πληροφορία. 

"Μας είπαν να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας", σημείωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ωστόσο ότι το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια του κτιρίου παραμένει στο τρία.

Το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο του συναγερμού σε όλη τη χώρα στο τρία την περασμένη εβδομάδα έπειτα από μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων που έγιναν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, του BSC, στο Ζαβεντέμ, η αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου αποτέλεσε στόχο των επιθέσεων, ανακοίνωσαν σήμερα ότι, αν κριθεί ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, το αεροδρόμιο μπορεί να ανοίξει και πάλι το νωρίτερο αύριο, αλλά μόνον στο 20% των δυνατοτήτων του.

Σήμερα άρχισε η δοκιμή μιας "αυτοσχέδιας" ζώνης check-in που θα μπορούσε να επιτρέψει μια περιορισμένη επαναλειτουργία των επιβατικών πτήσεων τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Μια προσωρινή δομή στήθηκε για να παρακαμφθεί η αίθουσα αναχωρήσεων, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν εκεί την περασμένη Τρίτη.

"Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένας έλεγχος για να δούμε αν όλες οι διαδικασίες μας βρίσκονται σε λειτουργία", σημείωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Αρχικά μόνον λίγες πτήσεις του βελγικού αερομεταφορέα Brussels Airlines, που ανήκει εν μέρει στη γερμανική Lufthansa, θα επιτραπεί να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο BSC.

Μόλις αποκατασταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η λειτουργία του αεροδρομίου θα προσκληθούν να προωθήσουν τα προγράμματά τους πτήσεων κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, διευκρίνισε εξάλλου ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου των Βρυξελλών Αρνό Φάιστ προβλέπει εξάλλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βελγική οικονομική εφημερίδα L'Echo,  μια μερική επανάληψη της δραστηριότητας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στην καλύτερη περίπτωση αύριο, Τετάρτη, και ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου στο 100% των δυνατοτήτων του μπορεί να χρειαστεί μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές στο Βέλγιο εξακολουθούν να είναι σε εγρήγορση, ύστερα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που κόστισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους.