Ένας άνδρας από το Τενεσί των ΗΠΑ κατηγορείται για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου.

Πρόκειται για τον 66χρονο Λάρι Ντόσον, από την Αντιόχεια, ο οποίος φαίνεται πως είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές.  Πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί για επεισόδιο που είχε προκαλέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου το έπαιζε «προφήτης του Θεού».

Ο Ντόσον, ο οποίος νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή κρατούμενος καθώς πυροβολήθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του χθεσινού περιστατικού, αναμένεται όταν συνέλθει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με την USA Today ο Ντόσον είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία ως παλιός ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, που έχασε την άδεια, ως οδηγός σχολικού ο οποίος απολύθηκε για παρενόχληση μαθήτριας και ως αυτόκλητος πάστορας που ξεκίνησε μια καμπάνια υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερντερόζα, ο ένοπλος μπήκε στο υπόγειο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου χθες (τοπική ώρα), και πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία αφού σημάδεψε τους αστυνομικούς. Παράλληλα τραυματίστηκε μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο και μεταφέρθηκαν και οι δύο σε νοσοκομείο.