Εντολή να αποχωρήσουν από τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στη νότια Τουρκία οικογένειες αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών έδωσαν το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι οικογένειες των επιτελικών στελεχών του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και σε δύο ακόμη τοποθεσίες θα πρέπει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε, λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Σύμφωνα με το Abcnews, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια σε όλη την Τουρκία.

Παράλληλα με αυτή την κίνηση, ανανεώθηκε και η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Τουρκία, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα και από την προειδοποίηση του Ισραήλ στους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία.

Μάλιστα, στην οδηγία δίνεται και η προτροπή σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική μας χώρα να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατόν» καθώς κινδυνεύουν άμεσα λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής έχει αναβαθμιστεί από 3 (βασική συγκεκριμένη απειλή) σε 2 (υψηλή συγκεκριμένη απειλή) στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος και ότι έχει τη δυνατότητα να «υλοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις».