current views are: 14

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση19:54

Ενώπιον του δικαστηρίου αύριο ο αεροπειρατής

Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης θα παρουσιαστεί αύριο ο αεροπειρατής του αιγυπτιακού αεροσκάφους, μετά το θρίλερ ομηρίας που προκάλεσε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

Δημοσίευση 19:54’

Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης θα παρουσιαστεί αύριο ο αεροπειρατής του αιγυπτιακού αεροσκάφους, μετά το θρίλερ ομηρίας που προκάλεσε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης θα παρουσιαστεί αύριο ο αεροπειρατής του αιγυπτιακού αεροσκάφους, μετά το θρίλερ ομηρίας που προκάλεσε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα οι λόγοι που οδήγησαν τον “ψυχικά διαταραγμένο”, όπως ανέφερε η Κύπρος, στη πράκη της αεροπειρατείας. 

Ο 59χρονος αεροπειρατής ανακρίνεται, με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το κυπριακό νομικό σύστημα. και αύριο, Τετάρτη, θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, από το οποίο θα ζητηθεί η κράτησή του για συνέχιση των διενεργούμενων ερευνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι κατά τις έρευνες, που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ούτε στην κατοχή του υπόπτου, ούτε και στο αεροσκάφος. Σημείωσε επίσης, ότι από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες εξετάσεις τα κίνητρα του δράστη δεν φαίνεται να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

Σε ερώτηση, αν οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν την έκδοση του 59χρονου, είπε ότι το ερώτημα είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ο δράστης έχει συλληφθεί και το περιστατικό έχει τελειώσει, ενώ όπως αποδείχθηκε τα “πυρομαχικά” με τα οποία υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος, ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. 

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, δεν είχε εκρηκτικά πάνω του και διαπιστώθηκε ότι τα “πυρομαχικά” ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. “Είχαμε μια τέτοια υποψία” είπε ο κ. Κασουλίδης, “αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα”. Από την Αίγυπτο είχαν φτάσει κομάντος στο αεροδρόμιο της Πάφου και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας, οι οποίοι τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.


σχετικα αρθρα