Εκτοξεύθηκε ξανά η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με πάνω από τους μισούς Γερμανούς να εκφράζονται θετικά για εκείνη. 

Σε κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL-Γερμανίας, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa, η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, δηλαδή το 52%, εκφράζεται και πάλι θετικά υπέρ της γερμανίδας καγκελαρίου.

Πρόκειται για το καλύτερο ποσοστό μετά τον περασμένο Αύγουστο, όταν άρχισε η προσφυγική κρίση και η άλλοτε λαοφιλής Μέρκελ υπέστη... ρωγμές.

Πριν από δύο εβδομάδες εκφράζονταν θετικά για τη κ. Μέρκελ το 49%, ενώ τους περασμένους μήνες η δημοφιλία της είχε μειωθεί στο 44%.

Την ίδια στιγμή, ο αντικαγκελάριος Ζίγκγκμαρ Γκάμπριελ έχει ποσοστό δημοφιλίας 13% και διατηρεί απλώς το χαμηλό ποσοστό δημοφιλίας που είχε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν γίνονταν εκλογές στη Γερμανία την επόμενη Κυριακή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU/CSU) θα ελάμβανε 36%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20%, το κόμμα των Πρασίνων (Die Grünen) 13%, η αριστερά (Die Linke) 8%, το ξενοφοφοβικό Κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) 10%, ενώ το φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο δεν εκπροσωπείται σήμερα στο Κοινοβούλιο, 7%.